Nyligen skrev Svensk ekonomiplanering ett inlägg på sin blogg om hur du enkelt kan bli rik om du är lite smart med dina besparingar. Det var ett väldigt intressant inlägg och ämne de tog upp där eftersom det är helt sant de dom säger även fast många inte tänker på det. Istället för att spara och investera rätt så köper folk upp sina pengar, många spenderar pengarna på en fin bil eller en resa. Det är ju väldigt kul med nya saker eller resor men egentligen är det här helt fel sätt att spara på. För vill du bli rik och ha en framtid där du är ekonomiskt oberoende behöver du investera dina pengar!

Akiter

Det vanligaste sättet att investera pengar idag är aktier och det är ett jättebra sätt att investera. Dock så är det ovanligt att tjäna mycket på det då man behöver vara väldigt kunnig och insatt i företagen man investerar i. Det finns även där en väldigt stor risk att det inte går bra för aktierna och då förlorar du istället pengar på det. Dock har det blivit mer vanligt att investera i investmentbolag som till exempel ”Investor B” eller ”Kinnevik”. Dessa investmentbolag är ett mycket säkrare att investera i men ofta tjänar du inte lika mycket på det som om du själv skulle investera i särskilda bolag.

Bostäder

Ett säkert sätt att investera i som inte så många tänker på är bostäder. Överallt i Sverige och speciellt i de större städerna är det idag bostadsbrist och det blir värre och värre. Detta betyder att det alltid kommer finnas köpare och folk som behöver bostäder. Genom detta går priserna upp för bostäderna och du kan garantera räkna med att sälja en bostad för mer pengar än vad du köpte den för! Köper du en bostad och behåller den i ca 5-10 år kommer du kunna sälja den för mycket mer än vad du köpte den för. Detta betyder att du både har fått en ökad månadsinkomst med ett uthyrande av den samt att du kommer kunna sälja den för mycket mer och få en stor klumpsumma med pengar om några år i framtiden.

Spara smart och investera smart från Svensk Ekonomiplanering

Svensk ekonomiplanering spara smart